Over mij

                                                                                                                                                                                                                                            

 

Als jong meisje nam ik ooit plaats achter de naaimachine van mijn moeder. Zenuwachtig en waarschijnlijk geïntimideerd door haar kunnen als professioneel naaister trapte ik niet al te subtiel op het pedaal  waardoor ik zo ongeveer achter de stof aan vloog. Geschrokken stond ik op, mijn interesse verdwenen. Ik kon dit niet, dit was niks voor mij.

Vele jaren later, de 37 ruim gepasseerd en nooit meer in de buurt gekomen van zo'n racemonster, besloot ik in een vlaag van verstandsverbijstering dat ik een naaimachine ging kopen. In de winkel viel mijn oog op een model met LCD scherm en tal van mogelijkheden en toen de verkoopster zei dat dit apparaat aangaf wanneer er iets mis ging, wat er dan precies mis ging en wat er van mij verwacht werd om dat op te lossen dacht ik 'hoera, een naaimachine voor dummy's- precies wat ik nodig heb!' en niet veel later stond het apparaat te glimmen op mijn werktafel. Nog steeds geen idee wat ik ermee aan moest overigens.

Ik stuurde mijn zoon op pad wat grote zakdoeken voor me te kopen als oefenmateriaal en ijverig ging ik aan de slag het apparaat te leren kennen. Pas toen onze status veranderde van vage kennis naar ontluikende vriendschap begaf ik me in de wereld van de kleurrijke stoffen. Verliefd werd ik op het een na het andere stofje ❤️ . Websites en stoffenmarkten afspeurend, hebberig naar meer, kon - en kun-  je me niet blijer maken dan met een stapel kleurrijk ongerept katoen. Intussen eenzelfde gekte ontwikkeld voor detail- opleukers & wol zit ik zelden verlegen om precies dat ene dingetje dat het 'af ' maakt.

Creatieve vrijheid is voor mij een absolute must. Iets namaken aan de hand van een naai-patroon is aan mij niet besteed, de uitkomst vaak verrassend teleurstellend. Ik roep altijd 'de artikelen maken zichzelf' want zelden heb ik een eindproduct in handen dat er om te beginnen als idee al op die manier uit zag. Gaandeweg ' roept het product' eigenlijk wat het nodig heeft om grappig, lief of juist stoer te worden. Het unieke zit 'm dan ook in de details. In net dat beetje extra, in de afwerking.

Toen ik merkte dat mensen blij werden van de door mij gemaakte spulletjes was het hek van de dam en moest er al snel een keuze gemaakt worden tussen verhuizen :-) of de gemaakte spullen gaan verkopen en zo werd de webwinkel geboren. Inmiddels zijn we bijna 10  jaar, en veel ervaring, verder en is het plezier in het maken nog net zo groot als op dag dat ik ermee begon. Ik wens je veel snuffelplezier en hoop dat ik ook jou blij kan maken met een van mijn creaties!

Nicole                                                                                                  

 

© 2011 - 2020 Klein & Bijzonder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren